Головна Новини На Тернопільщині водії маршруток ризикують життям пасажирів

На Тернопільщині водії маршруток ризикують життям пасажирів

Водія автобуса ПАЗ патрульні зупинили патрульні у місті Чортків, близько 12 години. Під час перевірки документів інспектори виявили, що в маршрутного транспортного засобу відсутній документ про проходження обов’язкового технічного контролю. Зокрема, відсутність таких документів свідчить про те, що транспортний засіб не може перевозити пасажирів, адже під час руху будь-яка технічна несправність — ймовірна причина ДТП.

Водієві патрульні винесли адміністративну постанову за ч. 3 ст. 121 КУпАП (керування транспортним засобом, що підлягає обов’язковому технічному контролю, але своєчасно його не пройшов). Розмір штрафу за таке правопорушення становить 340 гривень.

Водієві БАЗ, який перевозив пасажирів у Гусятинському районі, патрульні винесли адміністративну постанову за ч. 4 ст. 121 КУпАП. Повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених частинами першою – третьою цієї статті.

Також, упродовж спецоперації «Перевізник» працівники відділу безпеки дорожнього руху склали адмінматеріал на посадову особу за ч.1 ст. 128 КУпАП (Випуск на лінію транспортних засобів, технічний стан яких не відповідає встановленим вимогам). Розмір штрафу – 680 гривень.
Комплекс цільових заходів «Перевізник» триває