Головна Новини На Тернопільщині вмикатимуть половину вуличного освітлення

На Тернопільщині вмикатимуть половину вуличного освітлення

З 26 жовтня на Тернопільщині вмикатимуть половину вуличного освітлення. Воно працюватиме до 21 години. Про це розповів під час брифінгу керівник обласної військової адміністрації Володимир Труш.

За його словами, зробили це для того, щоби жителі області після роботи або навчання могли безпечно дістатися додому. В області без світла зараз – 966 населених пунктів. Завчасно повідомляти, де і на скільки часу вимкнуть електроенергію, не будуть, пише Суспільне.

“Питання, які виникають щодо постачання електроенергії, ви можете теоретично довідатися на гарячих лініях обленерго. Але наше обленерго на сьогодні не виконує функцію оператора, який виключає чи включає електроенергію. Цим займається НЕК “Укренерго”, яке розташоване в Києві. Вони бачать всю енергетичну систему України.

Усі лікувальні заклади в області забезпечені генераторами, каже Володимир Труш.

“Світло і електропостачання у всіх лікарнях є точно. І ДСНС має теж ряд генераторів, якими може підстрахувати ті чи інші об’єкти критичної інфраструктури, якщо вони будуть потребувати цього”.

Наразі у трьох районах Тернополя немає світла. Це – Східний, Сонячний та Дружба, розповів міський голова Тернополя Сергій Надал. За його словами, в Тернополі теж до 21 години відновлять роботу 50% вуличного освітлення.

“На пішохідних переходах окремо увімкнути освітлення неможливо, тому просимо тернополян бути обережними, використовувати ліхтарики й світловідбивальні елементи, а водіїв – дотримуватися безпечної швидкості й теж бути обережними на дорогах”, – сказав під час брифінгу голова Тернопільської міської ради.