Головна Новини На Тернопільщині влаштували нічні “полювання” на мисливців

На Тернопільщині влаштували нічні “полювання” на мисливців

Головні спеціалісти відділу лісового та мисливського господарства, охорони і захисту лісів Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства минулого тижня здійснювали рейди з виявлення порушників мисливського законодавства. Про це на черговій апаратній нараді присутніх поінформував головний спеціаліст даного відділу Микола Слюсареський.

Так, минулого четверга нічна рейдова бригада патрулювала мисливські угіддя в Лановецькому районі, а у вихідні – територію мисливських угідь Зборівської РО УТМР, де виявлено порушника, що здійснював незаконне полювання на водоймах села Чистопади. Учасники рейдової бригади склали протокол, згідно з яким винесено постанову про притягнення даної особи до адміністративної відповідальності, згідно зі ст. 20 ЗУ «Про мисливське господарство і полювання» та ч.1 ст. 85 КУпАП (Порушення правил використання об’єктів тваринного світу – прим.). Дана особа сплатила штраф у сумі 20 неоподатковуваних мінімумів громадян.

До слова, нічні рейдові бригади працюють в усіх держпідприємствах.

Від початку року проведено 1259 рейдів (нічних і денних – прим.), складено 54 протоколи на порушників правил полювання, з яких направлено на розгляд органам лісового господарства – 45 та 8 – у Мінприроди. Сплачено 10,2 тисячі гривень штрафів.