Головна Новини На Тернопільщині вилучили черемші на більш як три мільйони гривень (Фото)

На Тернопільщині вилучили черемші на більш як три мільйони гривень (Фото)

В суботу 30 березня 2019 року від небайдужого громадянина до Державної екологічної інспекції у Тернопільській області (далі – Інспекція) надійшло повідомлення щодо перевезення у приміському потягу великої кількості червонокнижних рослин Цибулі ведмежої (народна назва – черемша).

Працівниками Інспекції спільно з органами поліції на території залізничного вокзалу м.Тернополя було затримано чотири особи з тринадцятьма мішками зірваних та пов’язаних у пучки червонокнижних рослин. Зі слів порушників дані рослини були незаконно зібрані у лісових насадженнях Борщівського району, звідки поїздом доправлялися до обласного центру з метою їх подальшого продажу на ринках м.Львова.

Вилучена кількість зібраних червонокнижних рослин є рекордною для Тернопільської області. Судячи з масштабів порушення, ця незаконна схема набула промислового характеру.

Держінспекторами на порушників складено протоколи про адміністративне правопорушення за статтею 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які направлені до Тернопільського міськрайонного суду для прийняття рішення.

За незаконне добування черемші порушників буде зобов’язано сплатити компенсацію за незаконне добування, знищення і пошкодження рослин, занесених до Червоної книги України у розмірі 3,293 млн.грн.!