Головна Новини На Тернопільщині велика вода наробила шкоди (відео)

На Тернопільщині велика вода наробила шкоди (відео)

Негода вкотре наробила лиха на Тернопільщині. Рятувальники залучалися до відкачування води з підвалів, будівель, криниць.

Зокрема, черговий караул місцевої пожежної команди селища Мельниця-Подільська за допомогою мотопомп відкачували забруднену воду з 10 криниць села Зелена, що на Борщівщині. У цьому ж населеному пункті відбулося замулення 10 приватних дворів.
20 червня о 15:00 надійшла інформація про підтоплення двох колодязів у селі Порохова Бучацького району. Для проведення відкачування води на місце події залучався черговий караул 9 ДПРЧ Управління у складі 1 одиниці техніки та 4 чоловік особового складу.
Цього ж дня бійці 19 ДПРЧ Управління працювали над ліквідацією наслідків негоди у місті Монастириська, де інтенсивні опади спричинили підтоплення житлових та господарських будинків, домогосподарств та сільськогосподарських угідь на 4-ох вулицях міста. Було залучено 2 автоцистерни та 8 бійців ДСНС.
У селах Настасів (частково), Миролюбівка та Йосипівка Тернопільського району внаслідок сильного вітру було відключене електропостачання. У селі Йосипівка вітер пошкодив покрівлю фермерського господарства на площі 100 м.кв. та покрівлю житлового будинку на на площі 50 м.кв.
У Бережанському районі внаслідок негоди 5 населених пунктів без електропостачання.
Стан річок в області в нормі значного підйому рівня води не спостерігається

На Зборіщині в селі Дітківці під час дощу центральна вулиця розливається наче річка. Цього тижня, таке затоплення не вперше.

“Дорогі наші односельчани,сусіди:не рубайте рови,не везіть сміття в рови,каналізаційні та інші стоки не возіть, бо пів села в науці. Схаменіться -центр села цілий тиждень топити. Нам не допоможе ніхто:крім себе самих і бога. ВЛАДИ НЕМАЄ. Моя вулиця в період дощу сьогодні” – пише Наталія Буяр.

Сильні дощі на Тернопільщині наробили шкоди на Борщівщині, там замулило подвір’я та криниці. Пожежники відкачували зайву воду. 

https://www.facebook.com/watch/?v=622501985027142

 

https://www.facebook.com/100041837600337/videos/302145811190003/