Головна Новини На Тернопільщині благодійники відремонтують дорогу Бучач-Нижнів

На Тернопільщині благодійники відремонтують дорогу Бучач-Нижнів

Паводок ріки Дністер завдав великої шкоди селам на півдні Тернопільщини. Значних руйнувань через потік води зазнала дорога місцевого значення О200304 Бучач – Нижнів.

Пошкоджена паводком дорога має важливе значення для мешканців Коропецької об’єднаної територіальної громади, куди входять 6 сіл та селищ. Вона є єдиним транспортним коридором для них до обласних центрів: Тернополя та Івано-Франківська. Проїзд автомобільною дорогою О200304 Бучач – Нижнів досі утруднений.

Для покращення транспортного сполучення між підтопленими селами і рештою області, найбільша дорожня компанія Тернопільщини ТОВ Техно-Буд-Центр в якості благодійної допомоги запропонувала відремонтувати найбільш критичні ділянки автомобільної дороги О200304 Бучач – Нижнів.

Представники компанії, Служби автомобільних доріг у Тернопільській області та Тернопільської ОДА обстежили автошлях О200304 Бучач – Нижнів, і визначили три ділянки, котрі потребують відновлення.

На двох відрізках, загальною протяжністю 3 км 250 м, ТОВ Техно-Буд-Центрпроведе за власний кошт поточний середній ремонт.

Також повідомляємо, що у бюджеті області на 2020 рік передбачено кошти на поточний середній ремонт третьої ділянки вищезгаданої дороги, протяжністю 2,1 км. Балансоутримувач дороги, КП «Тернопількомунінвест», вже оголосило тендер.