Головна Новини На Тернопільщину їде терновий вінок Ісуса Христа

На Тернопільщину їде терновий вінок Ісуса Христа

Унікальна релігійна реліквія, а саме терновий вінок Ісуса Христа, який містить у собі одну з колючок того самого вінка, який був одягнений на голову Христа, прибуде на Тернопільщину, пише Номер один

Як розповів архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк, три дні до святині молитимуться у селі Зарваниця, а п’ять днів вона перебуватиме у Тернополі в УГКЦ архікатедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці (катедра).

Терновий вінок Ісуса Христа зберігається в Соборі Паризької Богоматері і вперше за сто років покине територію абатства та здійснить паломництво в Україну. Знаковим є те, що прибуде реліквія саме у період Великого посту.

Побачити святиню можна буде:

26 березня – початок молитовного вшанування реліквії у Марійському духовному центрі «Зарваниця» за адресою: с. Зарваниця, Теребовлянський район (з 26 по 28 березня);

28 березня о 15:00 – виїзд реліквії до архікатедрального собору м. Тернополя. 18:00 – зустріч реліквії та початок молитовного вшанування в архікатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці за адресою: місто Тернопіль, вулиця Сагайдачного 14, Україна (з 28 березня по 3 квітня).

2 квітня о 23:00 – завершення молитовного вшанування реліквії.