Головна Новини На Тернопіллі чоловік, який на Різдво вбив свою дружину, замість тримання під...

На Тернопіллі чоловік, який на Різдво вбив свою дружину, замість тримання під вартою просив про домашній арешт

Вчора колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу захисника підозрюваного у вбивстві на ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду щодо обраної міри запобіжного заходу – тримання під вартою.

Згідно ухвали, чоловік мав перебувати під вартою до 7 березня 2023 року без визначення розміру застави. Та в апеляційній скарзі сторона захисту пом’якшити запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

«Адвокат мотивувала своє прохання, вказавши, що жодних ризиків, передбачених ст. 177 КПК України, у суді не було доведено, будь-яких спроб Олегом Б.(підозрюваний) перешкоджати встановленню істини, зокрема приховати сліди злочину з метою уникнення відповідальності чи впливати на свідків – не встановлено», – кажуть в Тернопільському апеляційному суді.

Відомо, що 7 січня 2023 року, приблизно о 19 год., між чоловіком та його дружиною через документи на квартиру, в якій вони спільно проживали, виникла словесна суперечка. Зі слів підозрюваного, потерпіла мала намір подарувати квартиру своїм племінникам і передала їм усі документи, через що між подружжям виникла словесна суперечка, в ході якої у підозрюваний зважився на вбивство.

«Пенсіонер узяв на кухні порожню пляшку з-під вина і наніс потерпілій декілька ударів по голові. Коли дружина впала, вже кухонним ножем декілька разів ударив її у шию та груди, таким чином умисно вбив її. Про скоєне розповів сусідам, і сусіди викликали поліцію. Олега Б. було затримано в порядку ст. 208 КПК України та вручено письмове повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України. Відповідно до ст.12 КК України, цей злочин належить до категорії особливо тяжких і передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років», – йдеться у матеріалах кримінальної справи.

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду апеляційну скаргу захисника підозрюваного залишила без задоволення, а ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду – без змін.