Головна Новини На строкову службу з Тернопільщини покличуть майже півтисячі юнаків

На строкову службу з Тернопільщини покличуть майже півтисячі юнаків

Черговий весняний призив до лав Збройних сил України розпочався першого березня 2018 року. Проходить він відповідно указу Президента України.

«З 1 березня 2018 року набрав чинності указ Президента України про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів громадян України у 2018 році, – повідомив під час прес-конференції полковник Олександр Скумбрій, тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату. – Призову на військову строкову службу, відповідно до Указу Президента і закону «Про обов’язкову військову службу», підлягають громадяни від 18 до 27 річного віку, але відправці у війська підлягають юнаки, які досягли 20 річного віку. Основним завданням під час чергового проведення призову є недопущення зниження якісної характеристики призивного ресурсу, який направляється для комплектування військової частини. Будуть комплектуватися військові частини Збройних сил України, Нацгвардії, Державної служби транспорту, прикордонних військ та інші. Загалом, під час весняного призову плануємо викликати до військових комісаріатів 19 853 особи. Підлягають відправці у війська, відповідно до вікових обмежень, 460 осіб».

Голова обласної призовної комісії, заступник голови ТОДА Юрик Юрій, зазначив, що важливо, щоб призовники відповідали ряду нормативів і бажано, щоб були абсолютно здорові, мають патріотичну мотивацію і безперечно є патріотами, які хочуть захищати країну.

«Черги у військкоматі не стоять, – каже Юрій Юрик, – Проводиться складана і важка робота, щоб залучити мобілізаційний ресурс. Згідно чинного законодавства люди, які проходять строкову службу не потрапляють у зону АТО. Це добра нагода для всіх молодих людей навчитися захищати країну не перебуваючи у зоні проведення бойових дій. Наголошуємо, щоб хлопці, яких ми призиваємо прийшли і були внутрішньо готові, мотивовані навчитися захищати країну. У призовних комісіях діють військово-лікарські комісії, які чесно і правильно працюють в частині того, щоб прослідкувати за станом здоров’я молодих людей, які підуть до війська. Однозначно, що хлопці які мають ті чи інші проблеми зі здоров’ям, оглядаються і не будуть залучатися до військової служби. Тут йде постійний контроль, і ми не зацікавлені в тому щоб організувати свій мобілізаційний ресурс з людей, які не мають можливості у зв’язку з поганим здоров’ям, проходити військову службу».