Головна Новини На скільки “прозоро” відбуваються конкурси на вакантні місця Лановецької міськради

На скільки “прозоро” відбуваються конкурси на вакантні місця Лановецької міськради

Ланівчанка Оксана Жмака розповіла, що вкотре подавала свою кандидатуру на вакантні місця Лановецької міської ради. Зокрема, на начальника ЦНАПу. Жінка, не приховуючи емоцій, розповіла у ФБ, про усю “прозорість” процедури самого конкурсу.

“Навіть не хочу згадувати про те, що якось дивно швидко оголосили цей конкурс, та й прийом документів закінчувався 25.10.2020. Звичайно, що когось свого потрібно працевлаштувати, і цією своєю людиною є сьогоднішній секретар міської ради Хом’як В. А те, що і з конкурсантів по праву саме Яблонська Наталія Богданівна відповідає цій посаді, то це нікого не цікавить, бо є результати конкурсу….

Склад конкурсної комісії мені дуже «сподобався»: заступники міського голови – Щеглов, Задерей, працівники міської ради – Полєха, Захарук, Семенова і два депутата – Поцелуєв і Хаблюк, останнього не було. Хто трішки розуміється на специфіці роботи ЦНАПу, то зрозуміє, що члени комісії є «сильними» спеціалістами в цій галузі. Мені хотілось запитатись, чому в складі комісії не має Чайківського, але чесно втішило, що не було Ходанович О.”, – пише жінка.

Жінка додала, що вже мала досвід ось такого “прозорого” конкурсного відбору 5 років тому.

“Я конкурсантка вже з досвідом, бо 5 років тому брала участь у такому чесному і прозорому конкурсі на заміщення посади начальника відділу організаційно—виконавчої роботи міської ради, де перевага була надана, при однаковій кількості балів, саме Захарук В., а те, що закон вимагав мати для цієї посади стаж керівної роботи, то це не головне, основне, що секретар Хом’як В. хотіла на цій посаді бачити саме Захарук, а не мене. А якщо є таке бажання, то навіть мер погоджується із таким бажанням, бо на першому місці у нас стоїть не закон, а бажання. “

Пані Жмака додає, що в міскраді “якщо ти не їхня людина” при конкурсному відборі вимагають досконало знати усі закони, які в буденних справах практично не використовують. Однак знайшлася одна із конкурсанток, котра змогла дати собі раду із запитаннями.

“Дуже мені «сподобалось» коли почали перевіряти відповідь Яблонської про вимоги до адміністративної картки, і уявіть собі, шо Яблонська посміла не описати всі пункти. Я сиділа і думала, що із всіх присутніх тільки вона реально працює із цими картками і тільки вона реально розуміє що це таке і як воно використовується, але для членів конкурсної комісії це не показник.”

Приголомшила конкурсантку і “досвідченість” юридичного відділу міськради. Де юрист, котра перевіряла відповіді усіх, хто йшов на конкурс, не могла розібратися в статтях і законах.

“Але найбільше мене здивувало те, що основним перевіряльщиком був саме той юрист міської ради, який навіть маючи доступ до нормативної бази не вміє юридично вірно скласти документ. Прикріпила фото, де голова районної ради просто повиправляла помилки, бо цей юрист навіть не знала, які закони і статті потрібно вказати. А яка кількість документів є завізовані цим юристом, але вони не відповідають законам…”

Сьогодні ж має відбутися ще один важливий конкурс – на заміщення вакантної посади начальника юридичного відділу. Вдруге на ці ж граблі жінка вирішила не вступати, і не подавала свою кандидатуру. Адже попередньо вже відомо, хто очолить відділ.

“При нагоді начальнику відділу Захарук В. порекомендувала не брати від конкурсантів заповненої картки в якій вони вказують свій досвід та відомості про трудову діяльність, адже це конкурсну комісію не цікавить. Я навіть не хотіла їй пояснювати, що по тих оголошеннях, які вони опублікували, документи навіть могли подавати піаністи після консерваторії… Аналогічно, як і критерії їх оцінювання абсурдні: якщо відповідь не повна, то це не означає, що вона не вірна. Але як можуть ставити оцінку ті, які без папірчика цієї відповіді не знають?….”