Головна Новини На ратуші в Бучачі встановлять копії скульптур Іоана Пінзеля

На ратуші в Бучачі встановлять копії скульптур Іоана Пінзеля

На ратуші в Бучачі встановлять копії скульптур Іоана Пінзеля. Як повідомили  в прес-службі облдержадміністрації, відповідне рішення було прийнято на спільному засіданні містобудівної та художньої рад при управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації за участі представників управління культури, повідомляє УНІАН
Обумовлено, що копії скульптур Бучацької ратуші виготовлятимуть зі штучного каменю з фарбуванням під колір оздоблення фасадів пам’ятки архітектури. Втілити задум планується за кошти Євросоюузу, даний проект щодо відтворення скульптур буде подано для участі у грантовому конкурсі ЄС.
Як повідомляв УНІАН, цьогоріч на Тернопільщині заплановано завершити реставрацію Бучацької ратуші, яка є пам’яткою архітектури XVIII ст. На ремонтні роботи було скеровано 10,4 млн грн. Бучацька ратуша – це унікальна пам’ятка, де найчіткіше відображено надбання всесвітньо відомого скульптора Іоана Георга Пінзеля.

Бучацька ратуша – це унікальна пам’ятка, де найчіткіше відображено надбання всесвітньо відомого скульптора Іоана Георга Пінзеля.