Головна Новини На підступі до Тернопільської області страшна чума

На підступі до Тернопільської області страшна чума

За 20 км від кордону з Лановецьким районом Тернопільської області в Теофіпільському районі Хмельницької області зареєстровано спалах АЧС. У зв’язку з цим з ініціативи начальника ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області Василя Хомінця відбулося засідання ДНПК при Лановецькій райдержадміністрації. Члени якої прийняли рішення вважати протиепізоотичну ситуацію в районі загрозливою, а також провести передкарантинні заходи, які унеможливлять поширення небезпечної хвороби на території нашої області.
Керівники свиногосподарств повинні перевести роботу своїх підприємств на «закритий» режим роботи, встановити огорожу навколо свиноферми.
Також рекомендовано керівникам свиноферм, а також населенню утриматися від купівлі свиней з-за меж області, не підтримувати міжгосподарських зв»язків з регіонами, неблагополучними щодо АЧС.
Управлінню Держпродспоживслужби в Лановецькому районі та районній державній лікарні ветеринарної медицини рекомендовано посилити нагляд за переміщенням тварин в межах району, а супровідні документи на переміщення видавати при повній ідентифікації.
Нагадаємо, на Тернопільщині в Збаразькому районі в січні уже був зареєстрований спалах АЧС, однак, після проведення комплексних заходів карантинні обмеження були зняті. Тому сьогодні важливо вжити всі заходи, які унеможливлять поширення небезпечної інфекції в області. Сьогодні управління Держпродспоживслужби в кожному районі виступають ініціаторами затвердження та фінансування Програм проведення заходів, направлених на запобігання та ліквідацію АЧС в районі на поточний рік, що дозволить закупити усі необхідні деззасоби, відповідні дорожні знаки, спецодяг, спецвзуття, оприскувачі тощо, – зазначив начальник ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області василь Хомінець.