Головна Новини На «Кубку Пушкарів» у Кременці розіграють 150 тисяч гривень

На «Кубку Пушкарів» у Кременці розіграють 150 тисяч гривень

Міжнародний турнір з армспорту «Кубок Пушкарів» відбудеться у Кременці 29 лютого – 1 березня.

Участь у змаганнях візьмуть спортсмени з України, Болгарії, Молдови, Румунії, Швеції та Білорусі. Такі турніри організовував свого часу серед професіоналів Андрій Пушкар на честь свого батька.

Дев’ять років поспіль 14-разовий чемпіон світу, 16-разовий чемпіон Європи, 8-кратний володар Кубка світу з армспорту Андрій Пушкар проводив такі змагання у Кременці в пам’ять про свого батька – Анатолія Пушкаря. Він був лікарем-хірургом, спортсменом, срібним призером чемпіонату Європи з армспорту серед ветеранів. Тоді змагання мали назву «Кубок Західної України з армспорту» і щороку збирали у Кременці понад 150 учасників.

Сьогодні ж у пам’ять про двох легенд армспорту Світлана Пушкар (вдова Андрія) разом з його вихованцями, партнерами та меценатами організовує другий рік поспіль «Кубок Пушкарів» у пам’ять про свекра та чоловіка.

– За декілька днів відбудеться велика спортивна подія у Кременці – Міжнародний турнір з армспорту «Кубок Пушкарів». Підготовка набрала великого розмаху, працюю над найменшими дрібницями, щоби все вдалося. Усіх любителів спорту чекаю у Кременці, – написала на своїй сторінці у соціальній мережі Світлана Пушкар.

На «Кубок Пушкарів» завітає легендарний богатир, володар титулів «Найсильніша людина України» та «Найсильніша людина планети» Василь Вірастюк.

Призовий фонд кубка становить 150 тисяч гривень. Відкриття турніру – 29 лютого об 11 годині у центрі вільного часу «Панорама».

Джерело: Тижневик “Номер один”