Головна Новини На Кременеччині карантин через сказ

На Кременеччині карантин через сказ

Кремеецькою районною надзвичайною протиепізоотичною комісією затверджено заходи щодо ліквідації сказу в c. Будки.

В ході засідання районної надзвичайної протиепізоотичної комісії начальник управління ветеринарної медицини в Кременецькому районі Андрій Заєць доповів про стан епізоотичної ситуації у Кременецькому районі та наголосив на її погіршенні в поточному році. Однією з причин складної епізоотичної ситуації щодо сказу він назвав високу популяцію червоної лисиці, та наявністю великої кількості бездомних собак, які не піддаються вакцинації проти сказу.

Також, йшлося про постачання закладів громадського харчування та ринків перевіреними лабораторно харчовими продуктами. Валентина Кравчук – головний спеціаліст управління ветеринарної медицини в Кременецькому районі ознайомила учасників засідання із заходами щодо ліквідації та профілактики сказу, зокрема, проведення довакцинації та постійного ветеринарного контролю за тваринами, які знаходяться у власності громадян; роз’яснювальної роботи серед населення (бесіди, лекції, виступи у пресі) про небезпечність сказу для людей і тварин та заходи щодо профілактики і боротьби з ним; дотриманням чинних правил утримування собак, котів, і хижих тварин у населених пунктах; інформування ветеринарної служби при підозрі в захворюванні тварин.

За результатами засідання комісією затверджено заходи щодо ліквідації сказу в c. Будки. Відповідно до Закону України “Про ветеринарну медицину “, “Інструкції про заходи щодо боротьби зі сказом тварин” затвердженої наказом головного управління ветеринарної медицини з Держветінспекцією  Мінсільгосппроду  України від 15 березня 1994 р за № 5 село Будки, Кременецького району оголошується неблагополучним щодо сказу і накладаються карантинні обмеження.