Головна Новини На керівника осередку ВО Автомайдан поруши провадження за погрози міліціонерам?

На керівника осередку ВО Автомайдан поруши провадження за погрози міліціонерам?

10626540_685197078228849_1744465685313588448_nКримінальне провадження за статтею 345 частиною першою Кримінального кодексу України (Погроза  насильств щодо працівника правоохоронного органу) розпочали правоохоронці Тернопільщини.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника обласного управління міліції Олександра Богомола, на новинному порталі “Погляд” з’явилася публікація під назвою “Опублікуємо все з прізвищами і фотками ваших коханок”, – тернопільським міліціонерам зробили попередження.

В матеріалі мова йде про те, що голова Тернопільського осередку ВО «Автомайдан» Ігор Василів попередив правоохоронців області про люстрацію самими “автомайданівцями”. Він заявив, що знає про корупційні схеми серед людей у погонах.

Дана інформація спершу з’явилася на сторінці Ігоря Василіва у мережі “Фейсбук”. У викладеному тексті присутні слова погроз в бік правоохоронців Тернопільщини.

Олександр Богомол вважає, що цей допис не містить жодної конкретики та унеможливлює перевірку зловживань правоохоронців. Ця непідтверджена документально інформація подана з метою розбалансування ситуації в області та порядку в умовах “неоголошеної війни”, а також для дискредитації працівників міліції, які несуть службу як на території краю, так і в зоні проведення антитерористичної операції.

За фактом погроз відкрито кримінальне провадження. Правоохоронці перевірять, хто саме розмістив інформацію на сторінці Ігоря Василіва. Не виключають міліціонери і того, що текст міг бути написаний з метою підриву довіри до ВО “Автомайдан”.

Обурені правоохороці і діями інтернет-ресурсів, які на своїх сторінках заради піару та збільшення кількості переглядів розміщують неперевірену та провокуючу на агресію інформацію, яка містить, окрім іншого, ненормативну лексику.

Якщо ж слова, викладені на сторінці Ігоря Василіва про корупційні схеми серед правоохоронців підтвердиться, керівництво міліції проведе об’єктивне та повноцінне розслідування і винні відповідатимуть перед Законом.