Головна Новини На Зборівщині під час сільськогосподарських робіт виявили мінометну міну часів Другої світової...

На Зборівщині під час сільськогосподарських робіт виявили мінометну міну часів Другої світової війни

23 листопада о 11:55 в полі поблизу села Гарбузів Зборівського району під час проведення сільськогосподарських робіт виявлено одну мінометну міну ММ-120 часів Другої світової війни.

О 17:00 фахівцями групи піротехнчих робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення на території лісового масиву урочища «Буда» на відстані 2,5 км. від села Старе Місто Підгаєцького району додатково виявлено, вилучено та зосереджено в безпечному місці п’ять артснарядів АС-88 мм часів Другої світової війни.

При виявленні ВНП необхідно:- за номером телефону «101» повідомити в оперативно-рятувальну службу району, міста;- повідомити органи місцевої влади, міліцію, дирекцію підприємства, установ;- відгородити місце, де знаходиться ВНП;- нікого не допускати до цього місця, організувати біля нього постійне чергування до прибуття представників відповідних служб.

Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому разі не намагайтеся робити самі, адже це може призвести до трагічних наслідків.