Головна Новини На Збаражчині доньки просили суд помилувати батька, який убив їхню матір

На Збаражчині доньки просили суд помилувати батька, який убив їхню матір

насилля

Однак вироком Збаразького районного суду обвинуваченого засуджено до 4 років позбавлення волі.

Трагедія сталася на Лановеччині у першій декаді жовтні 2018-го. Попоравшись по господарству, втомлений Василь (з етичних міркувань імена учасників конфлікту змінено) зайшов до хати. І з огидою побачив п’яну дружину, котра лежала, перегородивши коридор, Номер 1

«Знову набралася? – гнівно звернувся до неї і, не стримавши люті, декілька разів ударив ногою в груди та живіт. У відповідь жінка лише щось незрозуміло пробелькотала. 

Плюнувши, чоловік гримнув дверима й пішов до літньої кухні. Через якийсь час таки повернувся до хати, але дружина так і лежала на підлозі. Василь нахилився до неї, аби підвести, аж раптом зрозумів, що вона не дихає, а в кутику рота тонкою цівочкою запеклася кров. Відсахнувшись від убитої, чимшвидше зателефонував матері та попросив покликати місцеву фельдшерку. Мовляв, щось жінка занедужала, впала на підлогу і лежить нерухомо.

Занепокоєна новиною і відчуваючи лихо, мати одразу прийшла на обійстя до сина. Переконавшись, що невістка вже й охолола, пенсіонерка зателефонувала до голови сільської ради, а вже той викликав медика та поліцію. Проте врятувати життя молодиці не вдалося, оскільки жінка на момент прибуття лікаря ознак життя вже не подавала.

Відтак фельдшер констатувала смерть від побиття, оскільки на грудях та животі потерпілої було видно синці. Чоловік одразу зізнався в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, вчиненому способом, що має характер особливого мучення, що спричинило смерть потерпілої (ч. 2 ст. 121 КК). Як згодом встановила судова медекспертиза, на час конфлікту жінка перебувала у стадії сильного алкогольного сп’яніння. 

Зрештою, як згодом розповіли доньки, суперечки між батьками виникали досить часто, і все через пиятику матері. Траплялося, що батько «виховував» дружину стусанами й кулаками. Однак того разу Василь забив жінку до смерті.

Проте під час розгляду справи у Збаразькому районному суді доньки просили суворо батька не карати. Більше того, адвокат Василя наполягала, що потерпіла померла внаслідок сильного алкогольного отруєння. Однак суд відкинув це твердження. Відтак вироком Василя було засуджено до 4 років позбавлення волі. 

Олекса Чиж  

Джерело: Тижневик “Номер один”