Головна Новини На залізничному вокзалі Тернополя організували приміщення для тимчасової ізоляції осіб із симптомами...

На залізничному вокзалі Тернополя організували приміщення для тимчасової ізоляції осіб із симптомами ГРВІ

Приміщення для тимчасової ізоляції осіб із симптомами респіраторних захворювань організували в п’яти містах України: Запоріжжя-1, Рівне, Тернопіль, Фастів, Біла Церква.

Укрзалізниця підготувала засоби індивідуального захисту та спеціальні приміщення на вокзалах у разі виявлення хворих із симптомами респіраторних захворювань з метою перевірки підозри на коронавірус, пише 20 хвилин.

Про це 27 лютого повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій, повідомляє “Урядовий портал”. «В Україні не зафіксовано жодного випадку коронавірусу. Щоб контролювати стан здоров’я громадян, які прибувають до України з країн, де зафіксовані випадки COVID-19, проводиться температурний скринінг в аеропортах та на всіх пунктах пропуску», – заявив Владислав Криклій.

Очільник Міністерства проінформував, що на залізниці в наявності 10 тис. респіраторів, 25 тис. оглядових рукавичок, понад 1 тис. захисних окулярів, заплановано отримання партій антисептику для рук, дезінфекційних засобів та захисних халатів. На 19 вокзалах облаштовані медичні пункти, обладнані необхідним устаткуванням та протиепідемічним майном для тимчасової ізоляції хворих: Київ-Пасажирський, Чоп, Хмельницький, Івано-Франківськ, Коломия, Суми, Херсон, Ужгород, Львів, Полтава-Південна, Вінниця, Жмеринка, Козятин, Миколаїв, Чернівці, Харків, Одеса, Дніпро, ім. Т.Шевченка.

На 5 вокзалах організовані приміщення для тимчасової ізоляції осіб із симптомами респіраторних захворювань: Запоріжжя-1, Рівне, Тернопіль, Фастів, Біла Церква.

Для недопущення розповсюдження вірусу на шляху слідування поїздів здійснюється вимірювання температури тіла пасажирів. «Вірус паніки – небезпечніший за всі інші. Зберігаємо спокій та дотримуємось порад МОЗ щодо профілактики вірусних захворювань і працюємо далі над модернізацією транспортної інфраструктури України», – зауважив Міністр інфраструктури України.