Головна Новини На Донеччині розпочалася евакуація людей на Тернопільщину

На Донеччині розпочалася евакуація людей на Тернопільщину

З населених пунктів Донеччини, які постійно обстрілюються ворогом., 2 листопада розпочалася безкоштовна евакуація мешканців до Тернопільської області.

Про це повідомляє Донецька ОВА, передає Укрінформ.

“З 2 листопада розпочинається безкоштовна евакуація мешканців Донеччини до Тернопільської області. Евакуація здійснюватиметься спеціальним поїздом, один раз на чотири дні по парних числах”, – йдеться у повідоленні.

Зазначається, що перший безкоштовний евакуаційний рейс на Тернопільщину стартує вже сьогодні, 2 листопада. Потяг вирушатиме з Покровська раз на чотири дні до 30 листопада включно, усього планується здійснити вісім таких рейсів.

Евакуйованим обіцяють безкоштовне житло на Тернопільщині, а також гуманітрану, психологічну і медичну допомогу. Також їм забезпечать соціальний супровід під час оформлення допомоги від міжнародних організацій через платформу “єДопомога”.

Як повідомлялось, у Донецькій області за минулу добу, 1 листопада, внаслідок російської агресії загинули 4 людини, є поранені. Мішенями росіян стали оселі, лікарня, школа та церква.