Головна Новини На Гусятинщині варитимуть своє живе пиво

На Гусятинщині варитимуть своє живе пиво

На сьогоднішній час надзвичайно складним є питання зайнятості сільського населення. Адже не кожне село може похвалитися досить розвиненим сільськогосподарським виробництвом чи промисловими потужностями. А це у свою чергу призводить до виїзду працездатних людей за кордон. Не є винятком і село Глібів, яке знаходиться недалеко від смт Гримайлова та центральної дороги на Тернопіль.

На території сільської ради три господарства займаються виробництвом товарної  сільськогосподарської продукції. Проте цього мало, щоби задіяти усе працездатне населення. У 2018 році ТОВ «Глібівська компанія натуральних напоїв» розпочало реконструкцію та будівництво нових потужностей із виробництва пива, вина та безалкогольних напоїв. Це у свою чергу дасть можливість створити нові робочі місця та збільшити надходження до бюджету сільської ради і району. Завдяки цьому, у Глібові відновиться традиція виробництва пива, адже будівництво здійснюється саме на колишньому заводі з варіння пива.

Нещодавно голова Гусятинської райдержадміністрації Віталій Батіг здійснив робочий візит на будівництво пивзаводу в с. Глібів, де поспілкувався із керівником підприємства Степаном Рубаєм та обговорив низку питань робочого характеру.

За словами Степана Рубая, живе пиво глібівчани та жителі краю куштують уже цьогоріч. Очільник району Віталій Батіг запевнив керівника підприємства у своєму сприянні щодо вирішення проблемних моментів, а також зазначив, що підтримає будь-яку ініціативу, спрямовану на створення робочих місць та розвиток району.

Джерело: Тижневик “Номер один”