Головна Новини На Гаївському шляхопроводі розпочали влаштовувати опори (Фото)

На Гаївському шляхопроводі розпочали влаштовувати опори (Фото)

Завдяки сприятливій погодній умові, на Гаївському шляхопроводі щоденно ведуться активні ремонтні роботи. Реконструкція мосту проводиться виключно за кошти з бюджету Тернополя.

«Цими днями на шляхопроводі розпочалися роботи з буріння свердловин, куди надалі вмонтовуватимуть арматурний каркас та укладатимуть бетон. Завглибшки такі свердловини будуть 16м, – розповідає заступник міського голови Владислав Стемковський. – Після цього розпочнеться виведення колон, які стануть опорою для заливання розподільчої плити. Зараз такі роботи проводяться з однієї сторони колії, після чого розпочнуться на протилежній стороні. З кожної сторони планується влаштувати по сім колон»

Владислав Стемковський додає, що для повноцінного завершення робіт з реконструкції мосту, коштів з бюджету громади Тернополя є недостатньо, а якщо фінансування з держбюджету так і не надійде, то влаштування буро-набивних паль та основної опори шляхопроводу – це максимальне завдання, яке можна буде виконати за кошти з місцевого бюджету цього року.

До слова, одночасно з влаштуванням буро-набивних паль, підрядники на цій ділянці проводять заміну газопроводу середнього тиску, а з іншої сторони шляхопроводу виконується заміна мереж електропостачання.

Нагадаємо, Гаївський міст тривалий час перебував в аварійному станіі зважаючи на той факт, що під мостом проходить залізнична колія, якою пересуваються як пасажирські, так і вантажні поїзди, міською радою вжито негайних заходів щодо недопущення виникнення будь-яких техногенних ситуацій, а саме: з 1 травня тут почалися роботи з реконструкції шляхопроводу. Той факт, що міст перебував в аварійному стані, нещодавно підтвердив і начальник дільниці ТОВ “Тернопіль Мостобуд” Роман Скиба, адже з його слів, під час демонтажу опори, вона «розсипалася» одразу після стикання з землею.

Ремонт Гаївського мосту

Ремонт Гаївського перехрестя

Гаївський шляхопровід