Головна Новини На вулиці Стуса у Тернополі вогнеборці загасили сміття

На вулиці Стуса у Тернополі вогнеборці загасили сміття

25 березня о 02:25 до оперативно-диспетчерської служби Управління надійшло повідомлення про пожежу у місті Тернопіль на вулиці Стуса.

На виклик направили черговий караул частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління.

По прибуттю встановили, що горить сміття на площі 2 м.кв. Загорання у лічені хвилини ліквідували.

Як писав свого часу сайт “Тернопіль житлово-комунальний“, у схожих випадках, коли горять сміттєві контейнери чи незначні площі загоряння, впоратися із ним можуть небайдужі мешканці власними силами.

За інформацією речника управління ДСНС  Ірини Крупи, розслідуванням причин таких пожеж займається поліція. Відповідно, при здійсненні виклику рятувальників, диспетчер викликає також і поліцейський патруль. Та, у будь-якому випадку, зазначає Ірина Крупа, такі ситуації виникають з вини людини. Не виключено, що в окремих випадках недобросовісні особи підпалюють сміття навмисне, однак причиною може стати й простий недопалок, отже – людська неуважність та байдужість. 

– Внаслідок загоряння нищиться майно – контейнери. А це – чималі збитки для підприємства, яке надає послугу з вивезення відходів. Крім того, на кожен виїзд пожежної машини затрачається фінансовий ресурс держави, а переважна більшість загорань у сміттєвих контейнерах є незначними, такими,  що погасити їх може будь-який мужчина за допомогою відра води. В цей час може виникнути необхідність присутності рятувальників у іншому місці. Тому, якщо загорання незначне, то можна спробувати погасити його своїми силами. Разом з тим,  мешканці мають розуміти, що загорання у сміттєкамерах вимагає термінових дій, адже знаходиться в приміщенні багатоповерхового житлового будинку і може стати причиною пожежі, – пояснює Ірина Крупа.

Просимо тернополян бути обачними та відповідальними і запобігати виникненню пожеж.