Головна Новини Наїхали на голову автівкою – деталі страшної трагедії у Грабівці

Наїхали на голову автівкою – деталі страшної трагедії у Грабівці

Трагічний випадок стався у селі Грабовець Тернопільського району уночі після святкування Дня Незалежності. Коли учасники свята почали роз’їжджатися по домівках, виявили мертвим місцевого 29-річного мешканця Ігоря Гончарука. Бездиханне закривавлене тіло чоловіка лежало за сіткою стадіону на траві, де паркувалися автомобілі. На місце прибули правоохоронці і до ранку проводили слідчі дії. Упродовж наступних днів вони перевірили чи не всі автівки, що стояли того вечора біля стадіону, і це, наскільки відомо, дало результат. Утім, наразі особу підозрюваного не називають. 28 серпня Ігоря поховали у рідному селі. Співчуття родині висловило керівництво громади та місцевий староста, пише Нова Тернопільська

Загиблий — із багатодітної сім’ї, у його батьків було п’ятеро дітей. Своєї сім’ї Ігор не мав, працював різноробочим. Два роки тому він потрапив у ДТП в Одесі, місяць лежав у реанімації, йому сильно травмувало ногу. У тій аварії загинули його друзі, він єдиний дивом вижив із усього автомобіля.

— Дуже прикро, що сталася така біда. Я був до кінця свята, все контролював, тож мене відразу покликали на місце трагедії, — каже староста села Грабовець Микола Дорош. — У нашій Великогаївській громаді 14 сіл, щороку святкуємо День Незалежності в іншому селі. Торік гостей приймав Товстолуг. У нас традиція: село, яке виграє козацькі забави, наступного року організовує свято. Торік ми виграли і голова громади доручив нам провести День Незалежності. Свято було надзвичайно гарне, ми замовили сцену із Луцька, виступали представники кожного села. На урочистостях були присутні священики, народний депутат Тарас Юрик.

Близько 2.30 закінчилися танці і люди почали роз’їжджатися, і тут всіх приголомшив страшний випадок… Хлопець був напідпитку, приліг на траву, там неосвітлена територія, тому і сталося таке. Можливо, водій не помітив його… Наступного дня ми прибирали на стадіоні, поліція прочісувала село. Під час святкування знімали дроном, біля стадіону було близько 300 автомобілів, слідчі мають запис, тож, думаю, знайдуть винуватця трагедії.

У Грабовці розповідають, що того вечора Ігор трохи випив, чекав на швагра і приліг на траву. Коли закінчилися танці, швагро підійшов до нього і остовпів — той стікав кров’ю. Підійшов ще один односельчанин, спробував перевірити пульс, але Ігор уже був мертвий. Про жахливе повідомили правоохоронців, які забезпечували порядок під час святкування, викликали швидку. Вранці тіло доправили до моргу. До згорьованої родини відразу навідався голова Великогаївської громади, підтримав їх, пообіцяв допомогти з похованням.

— Ігор був простим і добрим, нікому не зробив зла, втратив батька. Змалку працював по різних «шабашках», — розповідають односельці. — Ніде правди подіти — заглядав у чарку. Це, мабуть, і стало причиною непоправного.

Рідним загиблого важко говорити про пережите, шкодують, що не вберегли Ігоря.
— Поліція вже знає, хто вчинив, але поки що не розголошує. Експерти сказали нам, що брат у той фатальний момент скоріш за все сидів, авто збило його ззаду, сильно травмувало голову, — витирає сльози сестра загиблого Марія Бучковська. — Можливо, водій бачив його і втік, бо довкола тіла був круг від коліс, сліди буксування. Стадіон загороджений сіткою, брата знайшли за десять метрів від огорожі. Там скошена трава, нема хащів, тож водій міг уникнути страшного. Брат був напідпитку, але, можливо, й водій був нетверезий, але як тепер встановити? Ігор чекав на швагра, там ще були дві наші сестри. Я теж була на святкуванні, але близько опівночі пішла додому, бо в мене маленька дитина. Хочемо, щоб водія покарали. Якби він прийшов до нас уночі чи вранці, зізнався, вибачився, а так як його простити після всього?