Головна Новини “Нас не зламає холодна байдужість”, – історія тернопільського волонтера

“Нас не зламає холодна байдужість”, – історія тернопільського волонтера

Це слова співачки Христини Панасюк із пісні, присвяченої волонтерам і всім людям, які підтримують і допомагають українським воїнам. І саме ці слова повторює щодня, пише щоразу в своїх постах, «стукає» ними до людських сердець Василь Конько – координатор на Тернопільщині волонтерської групи «Схід і захід єдині назавжди», пише Сільський господар

Пан Василь волонтерить невтомно, цілолорічно, адже війна триває безперервно, а в святкові періоди – майже цілодобово, бо прагне подарувати свято іншим. Ось і цього зимового періоду від Миколая і до Водохреща, коли в Україні тривають новорічно-різдвяні свята, він разом із своєю командою, однодумцями та небайдужими зібрав декілька тонн вантажу на схід тим, завдяки кому Тернопільщина має змогу святкувати під мирним небом.
Василь Конько тісно співпрацює з ГО «Теребовлянська вежа». Знайомство у 2015 році з членом цієї організації, волонтером Андрієм Подольським з с. Барнадівка Теребовлянського району, переросло у волонтерську дружбу і тісну співпрацю. А разом, як відомо, вдається краще і більше. Пан Андрій із тих людей, яким небайдужа доля інших і суспільства, які живуть тим, що допомагають іншим. Можна впевнено сказати, що його знає вся країна, адже фото, на якому він із 700-ма банками м’ясних консервів, організацію виготовлення яких він координував, облетіла соцмережі. Насправді, скільки разів по 700 банок консервів та інших речей за роки війни завезено, ніхто не рахував, бо мета – підтримати і допомогти. На заклик пан Андрія про допомогу охоче відгукуються односельці, краяни, підприємства й установи. То ж і на Миколая, і на Різдво цього року вдалося назбирати чимало подарунків для бійців на Донбас. Продукти харчування, «смаколики», необхідні речі з любов’ю збирали мешканці із Струсова, Варваринців, Барнадівки, Різдвян, Заздрості, Тютькова. Продуктами, речами, ліками і коштами допомагали місцеві підприємці й установи. Домашній різдвяний затишок завдяки небайдужим краянам у Святвечір відчули і військовослужбовці 44-ї окремої артилерійської бригади із підрозділів, що дислокуються у Тернополі і Теребовлі, отримавши «смачний» вантаж: 4000 вареників, 100 літрів куті, солодощі, а також щирі вітання.


– Дуже тішуся, що ніхто і ніколи ще мені не відмовив, з яким проханням та до кого б не звертався – розповідає волонтер. – Вдячний усім, бо потрібну справу робимо.
А особливим та цінним подарунком були і є для воїнів дитячі малюнки і листи. Це те, що зігріває душу, додає снаги кожному воїну.
Захисник…Волонтер…Бог… На мою думку, це нині три головні слова для кожного небайдужого українця. І в цей особливий новорічно-різдвяний період ми знову осмислюємо це.
Захисник боронить країну – за це йому дяка і шана.
Волонтер допомагає – і кожен може певною мірою долучитися до доброї справи і комусь допомогти.
Бог Всемогутній – до нього треба звертатися із щирими молитвами за здоров’я захисників і волонтерів, за кожного з нас, за мир і добро у світі.
Скажу теж словами з пісні Христини Панасюк:
«Нехай нас ніколи не ламає холодна байдужість!
Нехай нас зігрівають гарячі серця!»
І додам: нехай нас надихають вчинки, ентузіазм, добра Енергія Небайдужих Людей.
Ірина СКАСКІВ