Головна Новини Народжений нагороджений: у Тернополі малюкам у пологових вручатимуть медалі

Народжений нагороджений: у Тернополі малюкам у пологових вручатимуть медалі

Гарну традицію започаткувала міська влада Тернополя, приурочивши її до 481-ї річниці від дня заснування міста.

Відтепер діткам, які з’являються тут на світ (точніше їхнім батькам), вручатиметься пам’ятна медалька з відповідним сертифікатом.

«Усі новонароджені у нашому місті отримуватимуть пам’ятні значки «Народжені у Тернополі», — сказав iз цього приводу міський голова Сергій Надал. — Щоб у кожного нового українця чи україночки, де б вони не опинилися, коли виростуть, була частинка Тернополя. Щоб, дивлячись на значок, завжди згадували про рідних батьків, рідний дім, рідну вулицю і рідне місто», пише Україна молода


Найперші пам’ятні медалі Сергій Надал особисто вручив у Перинатальному центрі Тернопільської міської лікарні №2 татам трьох перших немовлят, народжених  2021 року в день заснування Тернополя.

Відтак на недавньому засіданні виконкому прийнято рішення про передачу на баланс цього медичного закладу ще 236 таких відзнак для малюків.

Для їх придбання виконавчий комітет дозволив управлінню культури і мистецтв спрямувати близько 50 тисяч гривень, які були виділені на виконання заходів за рахунок цільових коштів.