Головна Новини Наркозалежний з Тернопільщини дивує своїм художнім хистом

Наркозалежний з Тернопільщини дивує своїм художнім хистом

На обліку в Тернопільському міськрайонному відділі філії Державної установи “Центр пробації” в Тернопільській області перебуває понад 400 засуджених, які скоїли ті чи інші злочини. На жаль, багато з них зловживають алкогольними напоями та приймають наркотичні речовини. Проте й серед таких осіб зустрічаються надзвичайно талановиті люди.
Ось така обдарована людина, як громадянин С., на даний час перебуває на обліку у відділі. Цей звичайний, на перший погляд, чоловік володіє великим художнім талантом – власноруч створює дуже красиві картини. Він ніколи не відвідував художню школу та не вчився малюванню.
Дивлячись на яскраві фарби та чудові пейзажі, нізащо не скажеш, що цей клієнт пробації є наркозалежним. Персоналом відділу систематично проводяться із цим підобліковим індивідуальні бесіди виховного характеру з метою подолання наркозалежності, під час яких наголошується про загрозу та небезпеку для його життя і здоров’я, а також про відповідальність за зберігання, виготовлення та розповсюдження наркотичних речовин. Неодноразово персонал відділу пропонував йому пройти курс лікування у спеціалізованих реабілітаційних центрах чи клініках. І це дало результат – нещодавно він прийняв рішення позбутися наркотичної залежності та звернувся у реабілітаційний центр за допомогою, де на даний час проходить безоплатний курс лікування від наркоманії, а також має змогу продовжувати своє улюблене заняття – малювання.
У цьому місяці художня робота підоблікового С. – картина “Весна в Парижі” (див. фото) направлена на Всеукраїнський конкурс творчих робіт серед засуджених “Я маю право на нове життя”. Ми щиро бажаємо, щоб у цьому конкурсі перемогла саме творча робота нашого клієнта пробації та з нетерпінням чекаємо його результатів.