Головна Новини Напередодні Миколая Укрзалізниця відновить потяг з Києва на низку міст Тернопільщини

Напередодні Миколая Укрзалізниця відновить потяг з Києва на низку міст Тернопільщини

Потяг з Києва на Чортків, Теребовлю, Копичинці, Товсте, Хоростків, Заліщики ходитиме з 18 грудня, – повідомила на своїй сторінці у Facebook народний депутат України, уродженка нашого міста Євгенія Кравчук.

– «Укрзалізниця» нарешті відновлює повноцінне курсування поїзда 357/358 «Київ – Тернопіль – Рахів», без якого ціла низка міст та селищ Тернопільщини була повністю позбавлена пасажирського залізничного сполучення зі столицею. Це не просто відновлення після карантину. Справа в тім, що ділянка Тернопіль – Заліщики мало змінилася з часів Австро-Угорщини, – додає народна обраниця, пише Чортків Сіті

З одного боку, це цікаві для туристів старовинні вокзали та віадуки, з іншого – вкрай застаріла інфраструктура. Саме через ремонт колій потяг неможливо було запустити раніше. Але до 15 грудня ремонт мають завершити.

Як і раніше, потяг прибуватиме на Тернопільщину посеред ночі. Над зміною графіків ми вже працюємо у робочій групі. Сподіваюся, навесні, при формуванні літнього розкладу, прибуття вдасться перенести на зручніший час, – зазначила Євгенія Кравчук.