Головна Новини Намісник Почавської Лаври вбачає в діях Михайла Головка реальну загрозу для свого...

Намісник Почавської Лаври вбачає в діях Михайла Головка реальну загрозу для свого перебування в монастирі

Намісник Почаївської Лаври Митрополит Володимир звернувся до голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка. З його слів стає очевидним, що вбачає реальну загрозу у діях очільника області для свого перебування у Лаврі та перебування там монахів московського патріархату.

Нагадаємо, нещодавно Михайло Головко особисто на чолі робочої групи перевіряв Почаївську Лавру. Наприкінці квітня робоча група, створена за його розпорядженням для вивчення правомірності використання комплексу споруд Почаївської Свято-Успенської Лаври провела третє виїзне засідання у Почаєві і в самій Лаврі.

 

Через кілька днів після цього намісник Лаври опублікував звернення до голови облради. У зверненні Митрополит Володимир намагається переконати, що монахи дбають про святиню упродовж багатьох років.

«Все, що відновлено та збудовано на території Лаври, має відповідні дозволи від міністерства культури та будівельних організацій. Про це свідчить ряд документів та сертифікатів. Зокрема, на Преображенський собор, який у Європі станом на 2012 рік був четвертим за розміром, видано всі офіційні документи… У цей складний час, який ми з вами переживаємо, релігійні питання не повинні створювати ворожнечу і розбрат. Наша Церква щодня молиться за нашу українську землю. Ми так само, як і ви, переживаємо за долю своєї Батьківщини та просимо Бога, щоб настав мир на нашій українській землі. Ви як віруюча людина і голова обласної ради не повторіть, будь ласка, помилок, які допустили Ленін, Сталін та Хрущов у часи свого правління», – підсумував звернення до Михайла Головка намісник Почаївської лаври», – йдеться у звернені.

Джерело: Місто