Головна Новини Наймолодший паралімпієць з Тернопільщини отримуватиме президентську стипендію

Наймолодший паралімпієць з Тернопільщини отримуватиме президентську стипендію

Чемпіон ХІІ зимових Паралімпійських ігор 2018 року з біатлону Тарас Радь отримуватиме президентську стипендію.

Як повідомили в офіційному представництві Президента України, Петро Порошенко підписав указ № 20/2019 щодо призначення стипендій видатним спортсменам із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерам, пише Зік.

Серед відзначених – 19-річний спортсмен з Тернопільщини Тарас Радь. Йому призначили стипендію в розмірі 15 тис. грн.

Як повідомляла IA ZIK, Тарас народився в багатодітній родині на Тернопільщині, де старші діти займалися спортом. Згодом до спорту долучився і він.

У 14 років Тарас пошкодив ногу. Через неналежне лікування розпочалось зараження, тому ногу ампутували нижче коліна. Незважаючи на травму, хлопець не залишив спорт, а почав активніше займатися і навіть протез не завадив йому здобути високі нагороди.

Тарас Радь – вихованець тернопільського «Інваспорту», майстер спорту України з біатлону міжнародного класу.

Торік він став наймолодшим в історії України зимовим паралімпійським чемпіоном. На Паралімпійських іграх у південнокорейському місті Пхьончхані 13 березня 2018 року він виборов четверту золоту медаль для України – у біатлоні.

Нещодавно Тарас Радь завоював низку медалей на другому етапі Кубка світу 2018-2019 років з лижних перегонів та біатлону серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та вадами зору, що проходив у місті Естерсунд (Швеція).