Головна Новини Найбільше порушують карантин в закладах торгівлі: за тиждень зафіксували 442 порушення

Найбільше порушують карантин в закладах торгівлі: за тиждень зафіксували 442 порушення

На Тернопільщині працюють рейдові групи, які щоденно перевіряють суб’єкти господарювання, перевізників, ринки, громадські місця. За минулий  тиждень, з 12 по 18 квітня, поліцейські склали  96 адмінпротоколів за порушення правил карантину та винесли 346 постанов за недотримання маскового режиму. 

Найбільше випадків невиконання обмежувальних заходів рейдові групи виявили в закладах торгівлі. Там були відсутні маркування для перебування в черзі клієнтів, а також продавці обслуговували відвідувачів, котрі перебували без масок. Нехтували правилами карантину і водії громадського транспорту, які у салоні перевозили понад норму пасажирів. 

Порушення рейдові групи зафіксували і в закладах громадського харчування. Найбільш поширене – робота об’єктів господарювання у заборонений час. За виявленими фактами правоохоронці склали адміністративні протоколи за ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей). За минулий тиждень поліцейські  винесли 346 адмінпостанов щодо осіб, котрі перебували у громадських місцях та транспорті без респіраторів або захисних масок. На порушників накладено  штраф від 170 до 255 гривень. 

Правоохоронці й надалі разом з контролюючими органами стежитимуть за дотриманням протиепідемічні заходів, а жителів області закликають не порушувати їх.