Головна Новини Назвали смертельний симптом COVID-19

Назвали смертельний симптом COVID-19

З появою цього симптому потрібна негайна госпіталізація.

Симптоми коронавірусу можуть бути різні, але є ті, при появі яких не можна зволікати з госпіталізацією. Одним із них є посинення шкіри. Про це заявив вірусолог, молекулярний біолог Максим Скулачев , передає  « Супутник».

За його словами, порушення оксигенації крові, роботи легенів та їх набряк — частий ознака коронавірусу. Таке явище спостерігається при тяжкому перебігу захворювання.

Фахівець уточнив, що ціаноз (синюшне забарвлення шкіри та слизових оболонок) можна передбачити за допомогою пульсоксиметра.

«Коли оксигенація падає нижче за певний рівень, терміново звертатися до медиків і не доводити до ціанозу», — підкреслив вірусолог.

За такого стану людині необхідна негайна госпіталізація. Пацієнта можна врятувати за допомогою кисню, штучної вентиляції легенів та ліків. Інакше він помре.

“Лікарі вміють витягувати більшість пацієнтів з кисневою недостатністю”, – додав Скулачов.

Посинення шкіри у хворих на COVID-19 підтвердив і гендиректор компанії «Клінікал Екселанс Груп», імунолог, кандидат медичних наук Микола Крючков 

Він зазначив, що у пацієнтів з коронавірусом спостерігається збліднення або посинення носогубного трикутника. У поодиноких випадках ціаноз розповзається по всьому тілу.

Джерело: СУДОВО-ЮРИДИЧНА ГАЗЕТА