Головна Новини Нагодуй, відмовся, вимкни: жителі Тернополя взяли участь у незвичайному екомарафоні

Нагодуй, відмовся, вимкни: жителі Тернополя взяли участь у незвичайному екомарафоні

Найсвідоміші тернополяни провели екомарафон, що ставив за мету прищепити жителям міста свідомість і гуманність у ставленні до навколишнього середовища, які б виражалися у конкретних справах.
Отже, першого дня учасники мали нагодувати залишками їжі з власного столу безпритульних тварин чи птахів; на другий день — повідомити про ялинку в горщику, яку потім можна висадити у відкритий ґрунт; на третій — вимкнути у своїй оселі на ніч усі електроприлади, окрім холодильника; на четвертий — виготовити якісь різдвяні прикраси з підручних домашніх матеріалів; на п’ятий — мінімум дві години ввечері провести без світла; упродовж шостого — повністю відмовитись від користування інтернетом, телевізором та телефоном; а на сьомий день — відібрати непотрібний одяг, щоб віддати його (в екологічних пакетах) на благодійність.
Усі свої перераховані вище дії учасники екомарафону повинні були фіксувати на фото- чи відеокамеру і викладати в соціальних мережах під хештегами #Eco_marafon_Ternopil_2.0, #Ternopil_eco_city чи #Файне_без_пластику.
Як повідомила одна з ініціаторок акції, громадська активістка Ольга Гордієнко, такий марафон був організований місцевим благодійним фондом «Єднання поколінь» за підтримки Тернопільської міської ради, і відбувся він в обласному центрі вже вдруге.
Під час першого, в травні 2019 року, учасники акції збирали сміття, користувалися екологічними горнятками і пакетами та впродовж дня ходили пішки замість того, щоб користуватися транспортом.

Світлана Мичко, Україна молода