Головна Новини Навчання під загрозою: у шести школах Тернопільщини спалах коронавірусу серед вчителів

Навчання під загрозою: у шести школах Тернопільщини спалах коронавірусу серед вчителів

карантин

Перед початком навчального року у шести освітніх закладах Тернопільщини майже третина педагогічних працівників заразилися коронавірусом.

Про це вчора, 31 серпня, повідомив у Фейсбуці голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

“На сьогодні маємо інформацію, що у шести закладах освіти області майже третина педагогічних працівників перебувають на лікуванні з діагнозом COVID-19, що спричиняє труднощі в організації освітнього процесу”. – йдеться у повідомленні Володимира Труша, пише Тернополіс

Начальниця управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ольга Хома у коментарі  підтвердила дану інформацію.

За її словами, зокрема, випадки зараження коронавірусом виявлені серед педагогічних працівників у школі смт. Монастириська та у освітніх закладах Коропецької ОТГ Монастириського району та Колиндянської ОТГ Чортківського району. Зокрема, у Коропецькій ЗОШ коронавірус діагностовано у близько 35% працівників.

У зв’язку з масовим зараження вірусом COVID-19 серед педпрацівників, навчальний рік у цих шести навчальних закладах вирішили розпочати дистанційно – очікується, що у дистанційному режимі вчителі працюватимуть з дітьми два тижні.

Щоправда, може трапитися так, що і дистанційне навчання буде призупинене – це може статися у випадках ускладнення здоров’я інфікованих освітян.

Окрім 6 освітніх закладів, де виявлено інфікування педпрацівників, дистанційне навчання рекомендоване також на територіях “червоних зон” карантину.

Нагадаємо, з початку цього тижня у “червоній зоні” карантину перебувають місто Чортків, місто Бережани та Бережанський район. У Чорткові вирішили продовжити канікули до 15 вересня і навчальний рік розпочати пізніше. На Бережанщині вирішили перші два тижні нового навчального року працювати дистанційно.