Головна Новини Міжфракційне депутатське об’єднання «Тернопільщина» не працює

Міжфракційне депутатське об’єднання «Тернопільщина» не працює

Верховна Рада

Вчора, 7 грудня Верховна рада України провалила голосування по Проекту землеустрою щодо зміни і встановлення меж міста Бережани. Цією постановою пропонувалося збільшити межі міста Бережани. Однак, через відсутність в сесійній залі депутатів від Тернопільщини та відсутність лоббі народних депутатів від Тернопільщини.

Про це пише громадський діяч Руслан Кулик.

“Згідно облікових даних існуюча площа мого рідного міста Бережани становить 579,3 гектара земель. Дані межі не дають місту обласного значення можливість вирішити актуальні містобудівні питання, зокрема, формування резервів житлових та виробничих територій, розміщення комунальних об’єктів, рекреаційних територій, охорони пам’яток культурної спадщини, резервування територій для розміщення малих та середніх виробництв з метою залучення інвестицій у виробництво.
Відповідно Проектом землеустрою щодо зміни і встановлення меж міста Бережани Тернопільської області пропонувалося збільшити територію міста на 1525,07 гектара земель, що знаходяться у віданні Бережанської міської ради, та затвердити територію міста Бережани загальною площею 2104,37 гектара. Відповідні пропозиції були сформовані в Проект Постанови Верховної Ради України.
І сьогодні, депутати Верховної Ради України провалили цей законопроект. Не розумію депутатів від Тернопільщини. Чому одні не голосували, одні були відсутні…. Хоча всі вони входять до міжфракційного депутатського об’єднання «Тернопільщина» і всі як один говорять про відстоювання інтересів нашої області. Чому проводилося голосування за таке важливе для громади питання, бачачи, що не має голосів? Чому не використали сигнальне голосування?”…

15384369_565652930293128_308874393222586801_o