Головна Новини Музей майбутнього відкрили в Теребовлі

Музей майбутнього відкрили в Теребовлі

Саме мрія перетворити теребовлянський музей у живе та цікаве місце, де історія зустрічається із сьогоденням, де молодь може втілювати також свої ідеї та задуми, надихаючись досвідом предків – стала поштовхом до реформування колишнього історико-краєзнавчого музею у музей-майстерню. Щоб не втомлені позіхання, а щире подивування та інтерес викликали у гостей цього закладу його оформлення та експонати, ремісничі майстер-класи та тематичні заходи – необхідно спільно створити такий музейний простір, який був би цікавим як для жителів громади, так і для туристів.

Директор-Майстер-Шоу-мен


Майстерні – уже працюють!
В одній особі… Володимир Худий очолив музей у липні 2017 року, коли ремонти та перевтілення були ще тільки у планах. Стільки сміття та чорної роботи, скільки отримали вони спільно з невеликим своїм колективом на старті, давно не бачив, мабуть, жоден музейний працівник. Але зміни – то завжди річ «пильна». До того ж – взялися впорядкувати базу (перелік) експонатів музею. На сьогодні уже обліковано з нумерацією, фотознімком та внесенням до реєстру усі 1905 експонатів основного фонду. Всі вони – упаковані та зберігаються до часу оформлення експозицій у окремо відведеному сухому приміщенні. У планах – запустити новий цікавий сайт та зайнятися повноцінною промоцією закладу. Як тільки його буде відремонтовано та обладнано, пише terebotg.in.ua.

Підвали музею, які раніше слугували складами для найрізноманітнішого непотребу уже відремонтовано. Ці три підвальні кімнати трансформувались у сучасні «творчі катакомби», де готується декор для міста, збирається молодь, приїжджають майструвати туристи, вирує активне життя. Кожен бажаючий може долучитися до майстер-класів та виготовити тут своїм близьким неповторний сувенір у подарунок.

Перші пропозиції по майстер-класах для жителів та гостей міста:
– Створення сувенірної тарілки з авторським розписом;
– Декор із дерева методом випалювання (індивідуальний виріб з вибраним вами ескізом);
– Перенесення фото та інших зображень на дерев’яну основу (Гель-медіум трансфер)

А також, у найближчому часі планується впровадити: прості та вишукані вироби зі шкіри, ліплення декоративних форм з глини (сувеніри, вазони, тощо), ткацтво на старовинному верстаті, декупаж, дизайн і декор для дому та інші цікаві рукотворні навчання. Про конкретні дати майстер-класів буде додатково повідомлено на фейсбук-сторінці закладу: «Музей-Майстерня м.Теребовля» або ж – на дошках оголошень нашої громади. Можлива організація майстер-класу на замовлення – для зібраних груп дітей та дорослих різного віку. Звертатися із пропозиціями та за додатковою інформацією можна за телефоном: (03551) 2-13-52

У планах – музей на дереві!

Звісно, музей – це в першу чергу цікаві експозиції з історичними артефактами. Для їх розміщення буде повністю відремонтовано та дещо переплановано внутрішні приміщення будівлі, а також – планується створити на фасаді музею велику бетонну стилізовану ліпнину-дерево, над якою працюватиме місцевий майстер скульптури Олег Котик (ескіз майстра – на головному фото зверху). На даний час уже готова проектна документація на музей-майстерню в цілому. Розпочинати роботи планується з червня. Масштабний ремонт – справа не одного місяця, але результат мав би стати ізюминкою нашої громади.

До міжнародного Дня музеїв запрошуємо…

На зустріч під відкритим небом 18-го травня, у п’ятницю у вечірню пору. Колектив теребовлянського музею-майстерні готує для усіх відвідувачів у цей день пізнавально-розважальну програму із конкурсами та подарунками, перегляд фільму, міні «Майстер-шеф» з Ярославом Вархоляком, ватру, живу музику та багато інших сюрпризів.

Приходьте, приєднуйтесь до нашої команди: своїми ідеями, спільною працею, старовинними предметами з бабусиної скрині…