Головна Новини «МРІЯ» розпочала збір олійних та пізніх зернових культур

«МРІЯ» розпочала збір олійних та пізніх зернових культур

Агрохолдинг «МРІЯ» розпочав збір врожаю соняшнику, сої та кукурудзи. Роботи стартували з кластеру «Південь», що у Чернівецькійобласті. ЦьогорічКомпанія вирощуєсоняшникна загальній площі 31,3 тис. гав Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій та Львівській областях, сою та кукурудзу – у Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській та Чернівецькійобластях на площі 17,8 тис. га і 24 тис. га, відповідно.
Соняшник – порівняно нова для «МРІЇ» культура. Сіяти його в Компанії почали у 2015-му, і оскільки той добре себе зарекомендував, вирощують його вже третій сезон поспіль. Соя ж і кукурудза традиційно присутні у структурі посівних площ Агрохолдингу щороку. Для збирання цих культурКомпанія використовує нову сучасну техніку.
«Під соняшник буде задіяно 34 власних комбайни, під сою – 27,– коментуєопераційний директор Агрохолдингу “МРІЯ”Андрій Григоров.– Проте ми плануємо залучити і найману техніку – 17 орендованих комбайнів для соняшнику і 21 – для сої, щоб мінімізувати втрати та зібрати весь врожай вчасно.Кукурудзу плануємо зібрати власними 20-ма комбайнами. Загалом на збирання в нас заплановано 116 комбайнів, – розповідає операційний директор. – До слова, аби підвищитиврожайність, окрім звичайних, цього року ми використовували й інші технології обробітку. Зокрема, для соняшнику – це експрес-технологія, євролайтінг. Попередні прогнози дозволяють стверджувати, що цьогорічна врожайність культур буде не менше планових показників. Початком збирання ми цілком задоволені».
Щоб зменшити кількість найманих одиниць, для збирання врожаюу «МРІЇ» закупили нові сучасні жатки: 27 шт. соєвих та 9 шт. кукурудзяних. Нові агрегати в Компанії вже запускають у виробництво та впевнені, що вони не підведуть і дозволять ефективніше використовувати власний комбайновий технопарк.
Щоправда, в Агрохолдингу відмітили, що на даний момент погодні умови в західному регіоні не дуже сприяють вчасному достиганню культур. Тож через дощові прохолодні дні початок активної фази збирання зміститься на кінець вересня.
Нагадаємо, що Агрохолдинг «МРІЯ» збирає уже третій врожай ярих культур з моменту зміни власників та керівництва Компанії.У планові терміни Агрохолдинг вже зібрав ранні зернові, а на черзі – викопування цукрового буряку.