Головна Новини Мріяв бути бас-гітаристом, але знайшов себе в армії

Мріяв бути бас-гітаристом, але знайшов себе в армії

В Україні 42-річний Михайло Діанов з Тернополя став відомим після публікацій світлин захисників з «Азовсталі», які зробив і виклав у мережі боєць «Азову» Орест, він же Дмитро Козацький.

Рідні та друзі розповідають, він мріяв бути бас-гітаристом, але знайшов себе в армії, ставши старшим сержантом 36-ї окремої бригади морської піхоти Збройних сил України.

«Коли побачила брата на тих фото, телефон випав з рук. Це сталося за два дні після SMS-повідомлення з чужого номера, що Михайло живий. Доти жодної звістки про нього не було понад місяць», — згадує його молодша сестра Альона Лаврушко, пишуть Тернополяни з посиланням на hromadske.ua

Востаннє Михайло телефонував рідним у середині березня з «Азовсталі». Його сестра Альона почувши голос брата подумала, що це поганий зв’язок, але виявилося, що так Михайло говорив з останніх сил. Він був поранений. В обох ногах — кульові, кістка правої руки роздроблена.

Нині він у полоні. Де саме нині перебуває Михайло Діанов, ні родичі, ні його друзі не знають.

 «Він міцно переплівся з моїм життям. Місько співав пісні на моєму весіллі, був на хрестинах моєї дитини. Він дуже близька мені людина. Я не те що переживаю, я просто дуже сильно хвилююся. І чекаю», — каже найкращий друг Ігор, додаючи, що це була по-справжньому талановита людина, яка хотіла пов’язати життя з музикою.

У лютому 2020 року Михайло Діанов написав на своїй фейсбук-сторінці пост:

«Я можу померти як і коли завгодно — вирішувати не мені. Але в моїх силах вирішувати, як жити. Відважно чи тихо. Ось тут я просто всесильний. Це очевидно. Це аксіома. Якщо у світі відбувається щось погане, можна не робити нічого, а можна зробити щось. Нічого я вже пробував».

Чекаємо наших захисників із «Азовсталі»… Віримо, що вже зовсім скоро вони живими та здоровими повернуться до своїх рідних, адже їхній подвиг та героїзм неоціненний…