Головна Новини Монах-францисканець з Тернополя Леонардо Петро Шевчук отримав дияконські свячення

Монах-францисканець з Тернополя Леонардо Петро Шевчук отримав дияконські свячення

Римо-католицький монах-францисканець з Тернополя Леонардо Петро Шевчук отримав дияконські свячення.

Він є ченцем Провінції святого Архангела Михаїла Ордену Братів Менших.

Хіротонія відбулася в Кальварійській базиліці Матері Божої (Польща).

Рукоположення здійснив єпископ Дам’ян Мускус, OFM.

Єпископ Дам’ян, посилаючись на приклад Святого Франциска, підкреслив, що його духовні сини, не можуть в собі приглушувати внутрішній голос, який закликає до відбудови Церкви сьогодні.

«Ви покликані не до життя в комформізмі, але до неустаної чуйності і відкритості на невідоме та до радісного проголошення Слова Божого, бо Церква це дім з широко відкритими дверми для усіх. Для кожного знайдеться місце на бенкеті з Ісусом. Тож ідіть і запрошуйте на цей бенкет, але не словами лиш прикладом власного життя, яке наповнене Словом Божим», – сказав святитель.

Орден Братів Менших (OFM – Ordo Fratrum Minorum) заснований св. Франциском з Асізі в Італії в 1209 і затверджений буллою „Solet annuere” 29 листопада 1223 року Папою Гонорієм ІІІ. Незабаром Францисканський Орден набув поширення і в інших країнах Західної Європи.

На українську землю перший францисканець, брат менший, прибув в 1245 році.

17 червня 2004 року відбулося проголошення нової наймолодшої в Ордені францисканської Провінції в Україні з центром у Житомирі.

Провінція св. Архангела Михаїла сьогодні налічує 17 чернечих домів, 16 з них в Україні і 1 в Білорусії, пише oblast-te.com.ua