Головна Новини Молодик по п’яній зарізав товариша і заховав його в криниці

Молодик по п’яній зарізав товариша і заховав його в криниці

6 грудня 2017 року в Бережанським районним судом Тернопільської області продовжено слухання кримінального провадження по справі № 602/226/17 стосовно Дмитра Б., якому органами досудового розслідування пред’явлено обвинувачення у кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 115 та ч.1 ст. 125 КК України (вбивство та умисне нанесення легких тілесних ушкоджень).
У ході досудового розслідування встановлено, що наприкінці грудня 2016 року раніше судимий 21-річний Дмитро Б. ще з двома знайомими перебували в гостях Василя К. у с. Соколівка Лановецького району Тернопільської області. Під вечір між обвинуваченим, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, та потерпілим Костянтином Т. виник словесний конфлікт, що перейшов у шарпанину. Роздратований Дмитро Б. декілька разів вдарив потерпілого руками та ногами, а потім навмисно завдав ножем удари в шию, спричинивши його смерть.
Продовжуючи свою злочинну діяльність обвинувачений наказав власникові допомогти йому позбутися тіла, проте Василь К. відмовився. Тоді обвинувачений пригнув його та двічі вдарив коліном в обличчя, спричинивши легкі тілесні ушкодження. Після того Дмитро Б. переніс тіло на територію покинутого господарства та кинув у криницю.
На початку судового засіданні прокурор виступив із клопотанням продовжити обвинуваченому строк тримання під вартою до двох місяців, оскільки існують ризики, що, перебуваючи на волі, Дмитро Б. може переховуватися від суду, впливати на свідків або вчинити інше кримінальне правопорушення. Також просив врахувати, що обвинувачений підозрюється у скоєнні особливо тяжкого злочину, вчиненого під час іспитового строку, а за місцем проживання характеризується негативно.