Головна Новини МОЗ рекомендує закрити країну на карантин з перших днів січня

МОЗ рекомендує закрити країну на карантин з перших днів січня

Міністерство охорони здоров’я буде рекомендувати Кабінету міністрів ввести локдаун на початку січня.

Про це повідомив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

За його словами,  МОЗ не буде рекомендувати вводити суворий карантин до кінця грудня, оскільки бачить стабільний приріст нових випадків коронавірусної хвороби без різких стрибків, Джерело

«Згідно з нашими медичними і епідеміологічними показниками ми бачимо ефективність тих карантинних обмежень, які вводилися на території країни, втому числі карантин вихідного дня. Карантин вихідного дня вводився з метою збити хвилю ураганного розповсюдження коронавірусної хвороби», – сказав міністр.

Степанов вважає, що українська медична система витримує поточне навантаження. При цьому він зазначив, що зараз лікарі працюють цілодобово.

“Ми будемо пропонувати Кабміну плановий суворий карантин з максимальними обмеженнями починаючи з перших чисел січня”, – сказав міністр.

Степанов також повідомив, що такий карантин триватиме 3 тижні.

З його слів, метою введення локдауну на початку січня буде зменшення захворюваності на коронавірусну інфекцію в період, коли очікується сезонний пік захворюваності на грип.

До слова, Степанов вважає за доцільне вводити локдаун при збільшенні хворих на коронавірус до 25-30 тис. на добу і заповненості ліжок більш ніж на 75%. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виступає за введення локдауну на 3-4 тижні якомога швидше.