Головна Новини “Можу констатувати, в Україні розпочалася друга хвиля Covid-19”, – керівник тернопільської лікарні...

“Можу констатувати, в Україні розпочалася друга хвиля Covid-19”, – керівник тернопільської лікарні (Відео)

У лікарнях Тернополя різко збільшилася кількість хворих на Covid-19. Про це повідомив головний лікар КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» Ярослав Чайківський. Медик переконаний, в Україні розпочалася друга хвиля коронавірусу. За його словами, зараз у закладі на лікуванні перебувають понад півсотні пацієнтів – Covid-19 лабораторно підтвердили у 61 пацієнта, пише Файне

“Я можу констатувати, що в Україні розпочалася друга хвиля коронавірусної інфекції. У Тернополі різко збільшилася кількість хворих. Стан пацієнтів, які перебувають у нас на лікуванні, середньої важкості та важкий. З легкою формою перебігу захворювання хворих не госпіталізовуємо”, – каже Ярослав Федорович.

За словами медика, персонал лікарні виснажений. Адже допомоги потребують не лише хворі з підтвердженим Covid-19, але й з підозрою. Стан таких пацієнтів різний, деякі з них потребують кисневої підтримки.

“Серед тих хворих, які поступили з підозрою на коронавірус, у яких на КТ встановлено одно- та двобічну полісигментарну пневмонію, вони потребують кисневої підтримки. Відповідно, на тих додатково розгорнутих 50-ти ліжках в основному корпусі лікарні швидкої допомоги перебувають пацієнти, яким потрібна медична допомога. Зокрема, двоє людей з підозрою перебувають на кисневій підтримці”, – розповідає Ярослав Чайківський.

https://www.facebook.com/watch/?v=296444468098758