Головна Новини Михайло Цимбалюк зустрівся з заступником міністра охорони здоров’я щодо захисту лікарів...

Михайло Цимбалюк зустрівся з заступником міністра охорони здоров’я щодо захисту лікарів Тернопільщини під час епідемії

Народний депутат Михайло Цимбалюк провів зустріч із заступником міністра охорони здоров’я Іриною Микичак та головним санітарним лікарем Віктором Ляшком щодо ситуації в Монастириському районі на Тернопільщині.

“За останніми даними МОЗу, у Тернопільській області у 25 осіб підтверджений діагноз – COVID-19. Місцева влада каже, що серед них у 6 медиків. Найбільше тих, хто захворів у Монастириському районі. Саме там 25 березня зафіксували перший випадок смерті на Тернопільщині – помер 68-річний чоловік.

Про те, що медичні заклади України не готові до роботи в умовах боротьби з коронавірусною інфекцією неодноразово говорив в ефірах, писав у блогах, піднімав питання перед владними верхівками. Якщо лікарі обласних інфекційних лікарень з горем навпіл підготовлені, то медзаклади у районних центрах та невеликих містах нагадують кадри з фільмів про апокаліпсис.

Медики нашої країни потребують як матеріальної, так і моральної підтримки – про це описала у своєму матеріалі львівська журналістка Галина Терещук.

Цілком усвідомлюю, що центральна влада залишила наодинці зі своїми проблемами лікувальні заклади на місцях, оскільки їхнє фінансування насамперед залежить від бюджетів органів місцевої влади. Й не секрет, що Тернопільщина – одна з найбідніших областей країни і коштів на медичну сферу виділяється обмаль.

Зокрема і про це нині обговорили під час зустрічі з першим заступником міністра охорони здоров’я Іриною Микичак та державним санітарним лікарем України Віктором Ляшком. Важливо, що в складних умовах праці була чітко налагоджена структура і методологія. На прикладі Тернопільщини варто створити кілька пунктів прийому хворих у найбільших містах – і в цих лікувальних «вузлах» працювали би спеціально підготовлені фахівці, окремо й психологами, які знали – що варто робити у кризових ситуаціях.

Під час зустрічі обговорили старт другого етапу медичної реформи в Україні і вкотре звернувся до МОЗу та Кабміну невідкладно допомогти лікарням Тернопільської області – як із захисними костюмами та масками, так й необхідним обладнанням для виявлення та якісного лікування коронавірусної інфекції. Переконаний, що найближчим часом надійде допомога лікарям Тернопільщини.

Вірю, що лише спільними зусиллями і допомогою один одному ми зможемо подолати невидимий вірус. Будьте здорові і не забувайте про елементарні правила дотримання власної гігієни. Бережіть себе і своїх рідних!” – повідомив Михайло Цимбалюк.