Головна Новини Михайло Діанов пожертвував 2 мільйони гривень на протези для побратима

Михайло Діанов пожертвував 2 мільйони гривень на протези для побратима

Захисник «Азовсталі» Михайло Діанов з Тернопілля, який пережив російський полон, зробив черговий добрий вчинок.

Український герой, який став справжнім символом української незламності, передав понад 2 мільйони гривень на біонічні протези для свого побратима Романа Григоряна.

Про це він розповів у своєму «Інстаграмі», пишуть Тернополяни

“Це один з тисяч героїв війни. Він бився на Східному напрямку у лавах 14-ї бригади імені Князя Романа. Під тим самим Бахмутом в липні він потрапив під касету. Втратив праву руку і праву ногу. Завдяки вашій допомозі мені, Роману в ці дні в Міннеаполісі (США) ставлять якісні біонічні протези”, — написав Михайло.

Морський піхотинець 36-ї окремої бригади морської піхоти Михайло Діанов захищав Маріуполь, зазнав кульового поранення в березні минулого року і перебував на «Азовсталі». Після виходу з території меткомбінату у російському полоні Михайлу не надавали належної медичної допомоги.

Повернути бійця додому вдалося під час великого обміну 21 вересня. Тоді вся країна та небайдужі люди із закордону почали збирати кошти на лікування морпіха та зібрали рекордно велику суму –понад 23 мільйони гривень.

13 грудня Діанову прооперували праве плече в Сент-Луїсі за кошти благодійників. Операція пройшла успішно. Після реабілітації права рука Михайла повноцінно функціонуватиме.

А кошти військовослужбовець пообіцяв розподілити на потреби захисників «Азовсталі» та сімей загиблих воїнів, які віддали своє життя за Україну.