Головна Новини Михайло Гросуляк: “Мені боляче дивитися як люди масово їдуть за кордон”

Михайло Гросуляк: “Мені боляче дивитися як люди масово їдуть за кордон”

Відео відомого тернопільського ресторатора Михайла Гросуляка наробило неабиякого галасу у соцмережах. Нагадаємо, чоловік поділився із дописувачами ФБ міркуваннями про людей праці, а саме про заробітчан. Пан Гросуляк доволі різко висловився про людей, котрі замість того, щоб реалізовувати себе на Батьківщині, масово виїжджають за кордон. Найбільшої агресії викликала репліка Гросуляка про те, що він вважає таких людей лохами.

Кілька годин по тому Михайло Гросуляк опублікував у соцмережах новий пост, у якому пояснив свою позицію.

“Я й не сподівався на таку активність під своїм попереднім відео та уявити не міг, що воно викличе такий величезний резонанс. Я хочу пояснити, що мав на увазі, сподіваюся, що Ви вхопите мою думку. Так, я чоловік прямий, та це краще, ніж мовчати, сидячи в кущах. У відео про людей праці я хотів звернутися до тих наших співгромадян, які масово виїжджають за кордон і прагнув розповісти про те, що в Україні є НЕ МЕНШЕ МОЖЛИВОСТЕЙ для самореалізації. Головне бажання, наявність внутрішнього стержня і сімейних цінностей. У відео хотів закликати людей ставати особистостями на своїй українській землі, на Батьківщині.

Під словом особистість маю на увазі – самодостатню людину, яка пишається своєю професією, своєю працею і не соромиться дивитися людям в очі. Працювати з гордо піднятою головою в Україні може кожен, тому що ми українці – одна величезна сім’я і заслуговуємо на хороше життя і достаток у кожній родині.

Ви кажете що немає варіантів заробітку? Я вам розказую про людину, яка робить шедеври зі сміття…

Розумію, що за допомогою заробітчан
економічна ситуація в Україні ще якось жевріє і не є такою критичною. Але за цим я не бачу ні нашого майбутнього, ні майбутнього наших дітей. Бо всі таким чином виїдуть. Я є патріотом своєї держави, свого міста, свого народу і буду до останнього дня боротися за те, щоб в Україні жилося не гірше, як закордоном. Та щоб поляки, чехи та німці приїжджали до нас на заробітки.

Мені боляче дивитися як люди масово виїжджають за кордон, залишаючи тут своїх дітей, батьків і друзів. Хочу підтримати та змотивувати людей, які залишилися в Україні, адже зараз тут є більше простору, більше енергії, більше шансів стати успішними, стати господарями своєї долі й на старості років пишатися собою!

Зараз є все для того, щоб стати успішним і в Україні, тому не зраджуйте собі та приймайте рішення з розумом й розумінням. Майбутнє залежить від нас, залежить від ставлення, доброти та підтримки. Будьте людяними, будьте справжніми та не соромтеся жити на своїй Батьківщині.

І будьмо відвертими, ви прекрасно розумієте про що я…”