Головна Новини Митрополит Почаївський каже, що “сепаратиську” книгу яку він благословляв в Лавру підкинули

Митрополит Почаївський каже, що “сепаратиську” книгу яку він благословляв в Лавру підкинули

книжВ Почаївській Свято-Успенскій Лаврі в «лавках» де продають духовну літературу «завалялося» і кілька книжок, які явно пропагують ідеї сепаратизму.

«Україна знаходиться під контролем секти сатанистів. Українство – це не національність, а зомбо-вірус». Такі слова можна знайти, погортавши видання, яке друкується в стінах Почаєвської лаври.

Про це пише книга  “Розкольницькі рухи в українському православ’ї у ХХ-ХХІ століттях”, де вказаний сайт www.novorossia.org, а книга видана, між іншим, за благословенням митрополита Почаївського.

Журналісти програми «Гроші» дізналися в Митополита Почаївского Володимира, як антиукраїнське чтиво йде в друк за його особистого благословення?

«Всяке воно є, може кто то і підкинув нам таку книжку, вот реалізовується, я даже і не знаю, – каже настоятель лаври Володимир. – Щоб сказати що ми целєнаправлєно переслідуємо якісь цілі, антидержавні, ми цього не робимо.Ну що Новоросія? Новоросія коли появилася? Хто виноват в цьому? Ми виноваті? Ці хто це зробили нехай стануть перед народом на коліна і попросять прощення. Ті стільки біди наробли». На запитання журналіста кого Миторополит ввважє винним в ситуації він відповів «Навєрно наші керівники. Вони довели до цього. А хто довели? Церква довела до ць ого?»