Головна Новини Митрополит Епіфаній зустрівся із дітьми зі спінально-м’язовою атрофією у Тернополі

Митрополит Епіфаній зустрівся із дітьми зі спінально-м’язовою атрофією у Тернополі

Митрополит Епіфаній прибув на Тернопільщину. Вчора, 20 травня, Митрополит зустрівся з дітьми, у котрих виявили рідкісну важку хворобу – СМА. Про це Глава УПЦ написав на власній сторінці у ФБ.

“У Тернополі зустрівся з Арсенком Борисом та Максимчиком Антонишиним, хворими на рідкісну недугу, спінально-м’язову атрофію, а також з їхніми батьками. Молитва і добре слово здатні дарувати надію. У часи випробувань важливо не падати духом, бо якщо всередині відбувається злам, людина втрачає все.Ще кілька років тому діагноз «спінально-м’язова атрофія» ставав вироком, та, дякувати Богу, людство винайшло ліки, що рятують життя. Зараз обидві сім’ї збирають кошти на вартісне лікування – понад 2 мільйони доларів. Сума видається непідйомною для пересічної тернопільської родини.

Але те, що здається неможливим людині, є можливим для Господа.Після Свого Вознесіння Господь не полишив нас, і щоденно ми стаємо свідками Його чудес. Бог посилає Свою допомогу зокрема і через інших людей. Кожен із нас може стати Його рукою, що принесе порятунок нужденному.Завтра ввечері у храмі Різдва Пресвятої Богородиці будемо молитися за здоров’я, Боже благословіння діткам зі спінально-м’язовою атрофією, яких є 300 в Україні.

А в суботу, після Божественної літургії у Свято-Троїцькому духовному центрі в Тернополі, відбудеться благодійний ярмарок, кошти з якого передадуть батькам Арсенія та Максима.Молімося разом за всіх хворих діток та допомагаймо їм у межах своїх сил і можливостей. Один у полі не воїн. Але якщо ми разом, якщо маємо допомогу і благословення Боже – ми можемо багато”.

https://www.facebook.com/epifaniy/posts/2892916550923895