Головна Новини Мистецтво карантину: у Тернополі художник почав демонструвати картини на балконі

Мистецтво карантину: у Тернополі художник почав демонструвати картини на балконі

Балкон другого поверху будинку №28 на головній вулиці Тернополя — Руській — перетворився на виставкову локацію. Перехожі з цікавістю піднімають голови, щоб роздивитися щодня нову картину молодого місцевого художника Рустама Давлетова. Мешканцям будинків навпроти це теж додає позитиву, пише Україна молода

«Є ідея підтримати флешмоб по всьому світу, коли люди демонструють свої таланти на балконах. От і я вирішив виставити власні картини, назвавши це «виставка на балконі». Перехожі починають фотографувати, виставляють світлини в соцмережах і так проєкт шириться. А люди з сусідніх будинків надсилають мені фотографії балкону, на котрому стоїть картина, і дякують за мистецтво», — розповів Рустам тележурналістам.

Давлетов за освітою економіст, але захоплення малюванням давно стало для нього головною справою життя. Картини створює на бавовняному полотні олійними та акриловими фарбами. А в Тернополі відомий ще й тим, що у форматі «вчися, відпочиваючи» навчає цьому мистецтву інших. Після закінчення карантину планує зробити виставку всіх своїх «балконних» картин».