Головна Новини “Мисливці” топчуть поля “Аргону”

“Мисливці” топчуть поля “Аргону”

Тернопільське обласне управління лісового та мисливського господарства повідомляє, що сезон полювання на хутрового звіра в мисливських угіддях області ще не розпочався. Офіційно він стартує з 5 листопада 2017 року і триватиме по лютий 2018 року включно.
З метою охорони державного мисливського фонду користувачами мисливських угідь створено єгерську службу, чисельність якої встановлено згідно з чинним законодавством.
Так, головні спеціалісти відділу лісового та мисливського господарства, охорони та захисту лісів Тернопільського ОУЛМГ разом із державною лісовою охороною підприємств із залученням працівників поліції постійно здійснюють нічні та денні рейди з охорони мисливських угідь із виявлення порушників мисливського законодавства. Лише протягом останніх 2,5 місяців здійснено 20 патрулювань із залученням працівників роти поліції особливого призначення для виконання спільних рейдів з охорони державного мисливського і лісового фонду. Разом із тим, в кожному лісгоспі створено рейдові бригади, які залучають до своєї роботи і працівників районних відділів поліції. До слова, до патрулювань можуть долучатися добровольці і громадські активісти.
Стосовно звернення приватного підприємства «Агрон» щодо нанесених збитків невідомими особами орендованим сільськогосподарським угіддям, то доводимо до вашого відома, що сезон полювання ще не відкрито, а відтак мисливці не могли нанести шкоду посівам сільськогосподарських культур. Фактів браконьєрства на території вказаних земельних ділянок не встановлено. Відповідно до звернення було відразу вжито посилені нічні патрулювання мисливських угідь, які межують з земельними ділянками, орендованими приватним сільськогосподарським підприємством.
P.S.: Дивує чому, маючи таку нагальну проблему, представники ПП “Агрон” звернулися з нею в обласне управління через п’ять календарних днів, про що свідчить номер вихідного листа даного підприємства.