Головна Новини Микола Довгошия: «Співпраця громади міста Скалат та дорожників забезпечить оновлення дороги Т-20-02»

Микола Довгошия: «Співпраця громади міста Скалат та дорожників забезпечить оновлення дороги Т-20-02»

Ремонт ділянки автошляху Тернопіль-Скалат-Жванець, яка пролягає через Скалат, обговорили днями представники Служби автомобільних доріг у Тернопільській області, народний депутат Ігор Василів та громада міста. Зокрема, узгодили шлях і обсяг співфінансування робіт. Ініціатива громади міста та підтримка держави зможуть дати старт оновленню 5 кілометрів автошляху.

Скалатська міська рада 30 червня 2020 року ухвалила рішення виділити та спрямувати Службі автомобільних доріг у Тернопільській області та провести співфінансування поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Т-20-02 Тернопіль-Скалат-Жванець. Йдеться про відрізок км 19+500-24+550. З загального бюджету Скалатської міської ради передбачили на цю ціль 1000 000 грн.

«За кошти громади можна буде провести проєктно-вишукувальні роботи. У свою чергу ми клопотатимемо про виділення з державного бюджету решту коштів, необхідних на поточний середній ремонт 5-кілометрової ділянки. Оновимо не лише проїжджу частину, а й інфраструктуру, щоб жителі Скалата змогли користуватися комфортними тротуарами. Співпраця громади міста Скалат та дорожників забезпечить оновлення дороги Т-20-02. 5 кілометрів – це лише початок,» – зазначив в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Микола Довгошия.

Народний депутат від округу №164 Ігор Василів запевнив скалатчан, що співфінансування значно наблизить термін початку робіт. «Кошти можуть бути виділені постановою Кабінету Міністрів або шляхом внесення змін у вже чинну постанову. Та ваша готовність оплатити якусь частину робіт – це потужний сигнал, що ви ініціативна громада, яка не просто чекає допомоги, а сама робить крок назустріч. За таких умов поточний середній робіт можна буде розпочати вже у 2021 році,» – прокоментував Ігор Василів.