Головна Новини Микола Гута оголошений в міжнародний розшук бо вкрав 100 мільйонів

Микола Гута оголошений в міжнародний розшук бо вкрав 100 мільйонів

93Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, опублікував інформацію про шахрай, який обдурив українських та іноземних інвесторів і привласнив понад 100 млн доларів, отримав «червону картку» Інтерполу, сина власника аграрної імперії “Мрія” Миколи Гути. 
“Сьогодні нарешті громадянин Гута, шахрайським шляхом привласнив гроші восьми іноземних інвестиційних фондів на загальну понад 100 мільйонів доларів, оголошений у міжнародний розшук по лінії Інтерполу” – повідомив Геращенко.
Всього ж, за даними слідства, Агрохолдинг «Мрія» і його генеральний директор Гута до серпня 2014 мав перед українськими та іноземними кредиторами фінансові зобов’язання в обсязі 1,3 млрд доларів. Набравши кредитів, Агрохолдинг «Мрія» оголосив про неможливість їх погашення.
Тим не менш, в жовтні Агрохолдинг отримав позитивні результати аудиторської перевірки однієї з іноземних аудиторських компаній – як тепер з’ясувало слідство, на підставі фальшивих і підроблених бухгалтерських звітів.
“Коли засмучені кредитори звернулися в правоохоронні органи, грошей на рахунках фірми вже не було, а громадянин Гута, за даними прикордонників, на особистому автомобілі перетнув державний кордон України та Євросоюзу.
Головне слідче управління МВС відкрило кримінальну виробництво за підозрою в заволодінні фінансових коштів шахрайським шляхом в особливо великих розмірах.
14.01.2015 громадянин Гута оголошено у державний розшук,

15.01.2015 Печерський районний суд дав дозвіл затримати підозрюваного з метою подальшого утримання під вартою,
17.01.2015 МВС передало матеріали з проханням про оголошення в міжнародний розшук у Робочий апарат Інтерполу.
Сьогодні – через 3 дні – громадянин Гута оголошений в міжнародний розшук і має «червону картку» Інтерполу.
“В даний час слідчі органи, крім іншого, направили до суду клопотання про негайне накладення арешту на майно кампаній, які входили в Агрохолдинг, і готову продукцію – щоб не допустити їх продажу «по чорному» і мати резерв для відшкодування кредиторам хоча б частини збитку.
Слідчі дії тривають і щодо решти співробітників Агрохолдингу і їх причетності до шахрайських схем” – повідомив Геращенко.
Міністерство внутрішніх справ і далі робитиме все необхідне для захисту українських та іноземних інвесторів.

Снимок